Jaarlijks telt Nederland ruim tweeduizend kleine en grote schoorsteenbranden als gevolg van het slecht reinigen van de rookkanalen. Dat zijn er zes per dag. Het Nationaal Brandpreventie Instituut bracht de oorzaken van deze branden in kaart. Onjuiste constructie van de schoorsteen, een onjuiste diameter van het rookkanaal ten opzichte van het type warmtebron, verkeerde brandstof en foute stooktechnieken zijn er enkele van. Dodelijke ongevallen als gevolg van koolmonoxide-vergiftiging, meestal het gevolg van verstopping van het rookkanaal, komen nog te vaak voor.

Het is daarom raadzaam tenminste één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen door een gerenommeerde schoorsteenveger.


Ons bedrijf is lid van de brancheorganisatie ASPB (Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond), en wij kunnen dit ook tonen met de ASPB ledenpas.

Na het vegen ontvangt u van ons een veegbewijs met daarop alle werkzaamheden gespecificeerd. Ook voor de brandverzekering is dit belangrijk.

Ons werkterrein beslaat de driehoek Heerhugowaard, Schagen en Hoorn. Daarbuiten wordt doorverwezen naar de collega's van de ASPB.